A nagyváradi püspöki palotában zajlott a Széll Kálmán Alapítvány külhoni találkozója

0
831

A Széll Kálmán Alapítvány 2003 decemberében jött létre azzal a céllal, hogy olyan intellektuális, zártkörű találkozóhelyet biztosítson tagjai számára, ahol rendszeresen tájékozódhatnak társadalmi, gazdasági, akár filozófiai vagy éppen nagyon is gyakorlati politikai kérdésekben. Olyan emberekből áll ez a társaskör, akik nemzetben, fejlődésben, jövőben gondolkodó, zömében gazdasági szakemberek.

Az alapítvány most első alkalommal érkezett Partiumba, Nagyváradra, a püspöki palotába, azzal a céllal, hogy megismertesse és bővítse kapcsolatrendszerét nagyváradi, partiumi, erdélyi gazdasági, politikai, közéleti szakemberekkel, és találkozhasson az erdélyi kulturális élet képviselőivel is. Ebből az alkalomból fórumra került sor, melynek meghívottjai Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke és Orbán Balázs, a Fidesz országgyűlési képviselője, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója volt.
A meghívottakat Böcskei László megyés püspök köszöntötte, kiemelve a találkozások fontosságát: a találkozás elvezet bennünket az igazi értékekhez, amit elődeink teremtettek meg és amelynek lépten-nyomon részesei lehetünk itt a püspöki palotában.

Fontos, hogy tudjuk miből meríthetünk. Keresztény gyökereink arra köteleznek, hogy felelősen kezeljük környezetünket és az egész világot és így tekintsünk a jövő felé is — mondta az egyházmegye főpásztora.

Kép és szöveg: nagyváradi egyházmegye