Ferenc pápa áldását adta a magyar borra

0
357
Fotó: Vatican media

„Audienciára érkeztünk a szentatyához, hogy Szent János ünnepén apostoli áldását kérjük a Tokaji Aszúra, illetve azon keresztül a magyar borra, az istenfélő magyar borászok munkájára!” – osztotta meg közösségi oldalán Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős magyar kormánybiztos. A december 27-i audienciára egy külön díszdobozos Tokaj Esszenciát is vittek magunkkal, valamint a Magyar Bormarketing Ügynökségen keresztül harminc tokaji borász 180 palack aszúját küldték el előre a Vatikánba.

Magyarország Szentszéki Nagykövetségén keresztül fordultak levélben Ferenc pápához, amelyben kérték a magyar bor megszentelését. A Magyar Bormarketing Ügynökségen keresztül harminc tokaji borász összesen 180 palack aszúját küldték el előre a Vatikánba, a december 27-i audienciára pedig egy külön díszdobozos Tokaj Esszenciát is vittek magunkkal. Szent János apostol napján a borszentelési szokásokat felelevenítve Ferenc pápa megáldotta a magyar bort.

,,Tokaj a magyar himnusz harmadik strófájában is helyet kapott, ezért nemzeti imádságunk elegáns nyomatait vittük ajándékba három nyelven: a magyar mellett a szentatya anyanyelvén, spanyolul, valamint angol nyelvű fordításban”, írta közösségi oldalán Rókusfalvy Pál.

MEGOSZTÁS