Pásztorjátékok Gyimesfelsőlokon

0
637

Komjáton a Grecciói karácsony című darabot, Szent Ferenc karácsonyát láthatták a hívek, Felsőlokon A betlehemi bakter című, 1904-ből való darabot. Az ITT megtekinthető videófelvételeket Vass Nimród-István plébános készítette.

Pap Éva tanító és kolléganője, Szőcs Jácinta -Beáta, Pora Attila kántor zenei kíséretével a komjáti elemi iskola tanulóival mutatták be a Grecciói karácsony című darabot. Tudatosan készültek, mióta megtudták, hogy a ferencesek a grecciói karácsony 800. éves jubileumát ünneplik.

Pap Éva: ,,Huszonhét éve minden évben legkedvesebb pedagógusi tevékenységem a pásztorjáték betanítása a gyerekeknek, majd annak előadása szentesete a templomban. Még a pandémia idején, online is sikerült felkészülnünk és pásztorjátékot előadnunk. Idén számunkra is különleges élmény volt Szent Ferenc korába visszatekinteni és ha csak kismértékben is, de hozzájárulni a ferences rendház ünnepségsorozatához.”

A karácsonyi bakter című darabot a Domokos Pál Péter Általános Iskola és az Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum tanulói közösen mutatták be a felsőloki templomban karácsony este, felkészítőik Ambrus István, Antal Tibor, Ambrus Emese és Bálint Róbert tanárok .

Fotó, forrás: a gyimesfelsőloki plébánia Facebook-oldala.

MEGOSZTÁS