Karácsony készül, emberek!

0
202

Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek, 
legyetek újra gyermekek,
hogy emberek lehessetek!

Wass Albert gondolatait idézve készültek idén a székelyudvarhelyi Szent Lukács Központban az ünnepekre. Az alábbiakban az ő beszámolójukat olvashatják.

Az idősekkel folytatott csoportos foglalkozások során felemlegettük az idei év örömeit, bánatait, hálát adtunk Istennek, hogy ismét megértünk egy évet, hogy újra közösen tudunk készülni a karácsonyra. Ebben az évben nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen egész december folyamán különböző korosztályokat képviselve voltak látogatóink a központban.

Először az idősebb korosztály részéről a székelyudvarhelyi Nyugdíjasok Jóbaráti Társaság képviselői köszöntötték bentlakóinkat zenés-táncos bemutatóval, majd a zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Líceum II. B osztály tanulói Kovács Anna-Mária tanító néni irányításával mutatták be zenés összeállításukat. Ezt követően a Tamási Áron Egészségügyi Technikum első éves diákjai örvendeztették meg időseinket.

Az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközép Iskola X. C. osztály tanulói már visszajáró vendégeink. Ezek a diákok nagyon lelkesen készülnek évről évre, ünnepről ünnepre eljönnek hozzánk, műsorukkal mosolyt varázsolnak  bentlakóink arcára, és minden alkalommal szívesen beszélgetnek mindannyiukkal. Idén a karácsonyfa feldíszítésében is aktív szerepet vállaltak. A tegnap délelőtt a székelyudvarhelyi Kipi-Kopi napköziotthon Virág csoportja Vajda Erika, Izsák Zsuzsánna óvónők és Fancsali Éva óvodavezető kíséretében lelkes, szívből szóló zenés összeállítással köszöntöttek mindannyiunkat.

A zene, a dallam összeköt minket, hozzásegít bennünket az érzelmeink megélésére, kifejezésére, akik egy dallamot dúdolunk, nemtől, kortól, vallási felekezettől függetlenül valamilyen szinten összetartozunk.

Hálánkat és köszönetünket szeretnénk kifejezni a gyerekeknek, a pedagógusoknak, akik fontosnak tartják a jövő nemzedéket felkészíteni a szociális érzékenység, az embertársainkkal szemben tanúsított együttérzés kifejezésére.

Köszönjük az önkéntesek egész éves munkáját, a helyi magánvállalkozók anyagi támogatását. Isten áldja őket!

Adjon az Isten békességet, áldott ünnepet és békés, boldog, új esztendőt.

A Szent Lukács Központ munkaközössége / Gyulafehérvári Caritas

MEGOSZTÁS