Évzáró a gyergyószentmiklósi Idősek nappali foglalkoztatójában

0
267

Milyen jó, hogy együtt vagyunk! – hangzott el az évzáró találkozón, ahogy a gyergyószentmiklósi Idősek nappali foglalkoztatójában járók összegezték az együtt töltött alkalmakat.

Az ünnepről nem hiányoztak a finom falatok, id. Dénes Géza szolgáltatta a zenét, és sor került hálaadásra is. Mi az, amit ebben a csoportban kaptam az elmúlt egy évben? – ezt idézték fel az idősek Gáll Gabriella központvezető biztatására.

„Itt kaptam bátorságot, hogy mások előtt merjek beszélni. Más lettem, és a változás jó felé mutat. Jó sokat segített nekem a Caritas, bátorítok másokat is, hogy jöjjenek, mert itt csak a jót kapjuk.”

„Nagyon jó ez a közösség, tudunk egymással szót érteni. Örvendek, hogy van itt magyar és román is. Nem teszek köztünk különbséget, mert szerintem különbség a jó ember és a rossz ember között van.”

„Itt nincs előkelőbb vagy gyengébb. Mi vagyunk, jókat beszélgetünk, egymással csereberélünk.”

„Ha valaki nem jön, hiányzik. Aggódunk már egymásért. Valamiféle szeretet, tisztelet, ragaszkodás van egymás iránt.”

„Mindenféle jót hozott életembe a csoport.”

„Úgy jöttem, ha lesz, kivel társasjátékozzak jó, s ha nem, megyek el. Lett, s így maradtam.”

„Bezártságból jöttem ide. Fiam halála után zárkózott lettem. Most is nehéz, főleg így decemberben. De amikor idejövök, kicsit felejtek.”

„Én tényleg elzárkózott voltam, megözvegyülve, félreesve, gyermekeimtől távol… Isteni gondviselés, hogy ide kerültem. Ritkán kerültem életem során olyan helyre, ahol elfogadnak, szeretnek.”

„Akkor jöttem, mikor meghallottam, hogy lesz farsang. Olyan jó veletek lenni! Szoktam mondogatni: elég nekem a más baja, nem kell a sajátommal foglalkozni. A társaság bohóca vagyok, mert olyan jó kacagni.”

„Biztatott a güdüci falugondnok, de nem tudtuk, mire biztat. Volna dolog otthon is, de jó idejönni, főleg kacagni. Jó bandában vagyok!”

„Január 9-én jöttem én először, mert a falugondnok azt mondta, itt a helyem. Igaza volt. Remélem, lesz folytatás.”

Lesz folytatás, az Idősek nappali foglalkoztatójában jövőre újraindulnak a tevékenységek, továbbra is lesz egy hely, ahová találkozni, kacagni járhatnak az idősek.

Balázs Katalin