A kolozsvári Kozmutza-iskola két csapata betlehemes játékkal járja a várost

0
374

A SzékelyKapuk-ZöldKapuk nemzetközi programban vesz részt a kolozsvári Kozmutza Flóra speciális iskola két csapata, az Örökzöldek és a Bátrak csapata, V-VII. összevont és VI. osztályos gyermekek, akik hagyományőrző szándékkal betlehemest készítettek elő, tanultak és mutattak be városszerte értékmentő, értékőrző szándékkal.

A Kozmutza Flóra iskola V-VII. összevont osztályos csapata, az Örökzöldek Csatári Erika és Becze Tünde irányító tanárok vezetésével népi énekekből összeállított hagyományos betlehemessel készült, és az adventi időszakban sokfelé ellátogatott előadásával, megörvendeztetve, az ünnepre hangolva sokakat. Jártak a Paprika Rádió stúdiójában december 13-án, a megyei könyvtárban december 14-én, a Méltó Élet Egyesületnél december 15-én, és ellátogatnak a János Zsigmond-líceumba is december 18-án, valamint a Báthory líceumba december 19-én, ugyanaznap a Denver üzletlánc dolgozóit is megörvendeztették, végül ,,otthon”, saját iskolájukban, a Kozmutza-iskolában is bemutatják a betlehemesüket december 20-án.

A tapasztaltabb, már öt éve rendszeresen betlehemező, nyereménytáborban is járt Örökzöldek mentorálják ifjabb társaikat, a VI. osztályosokból álló Bátrak csapatát, amelynek felkészítő tanárai Albert Nagy Erika és Gyéresi Annamária. A Bátrak csapata bátor kalandba vágott, Cseh Katalin költő írt nekik betlehemest, amelybe bekerült József Attila Betlehemi királyok című verse is és sok szép karácsonyi népének, amit a közönség is ismer, ezzel készültek, ezt mutatták be több helyen is.

December 8-án kisiskolásoknak, december 11-én felvételről a sepsiszenygörgyi partneriskola tanulóinak, december 12-én a Fébé Idősotthon lakóinak, december 13-án a Báthory Líceum V. A osztályosainak, december 18-án a Toyota autókereskedésben a városlakóknak, december 19-én egyetemistáknak, végül ma ők is fellépnek az iskola karácsonyi ünnepségén délután fél 4-kor.

MEGOSZTÁS