Mária-légiósok találkoztak Nagyváradon

0
426

A nagyvárad-olaszi plébánia közösségi házában tartották év végi lelkinapjukat és hálaadásukat december 16-án, szombaton a váradi egyházmegyében működő Mária-légiók prezidiumainak aktív és háttérimádkozó tagjai, lelki vezetői.

A megjelenteket Bărbuț Péter, a máriás lelkületű egyesületek és mozgalmak felelőse köszöntötte, azt tanácsolva nekik, hogy ne szomorkodjanak vagy ijedjenek meg a kihívásoktól, inkább tervezzék a jövőt Isten legnagyobb dicsőségére. Látogatásokkal erősítsék közösségeinket, és kérjék a Szűzanya segítségét is ahhoz, hogy felismerjék a feladataikat.

Ezután Tóth Attila Levente margittai plébános tartott két előadást úgy, hogy a kettő közt délben egy szentmisét tartottak a Barátok templomában. A prezentációik témái a hálaadás, a tanítványság és a szolgálat voltak. Egyebek mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy Jézust azt az új parancsolatot adta nekünk, hogy úgy szeressük egymást, ahogy ő szeretett bennünket. És ez a szeretet nem válogat vagy méricskél, nekünk pedig hálásaknak kell lennünk, hogy itt élünk, minden nehézség ellenére, míg Jézus szülőhelyén most háború dúl, pusztulás van, nyomor és szenvedés.

Az összejövetel végén röviden kiértékelték az együtt töltött órákat, majd a befejező ima után mindenki lélekben feltöltődve tért haza otthonába.

Ciucur-Losonczi Antonius

MEGOSZTÁS