A nő, aki ajándék(oz) — felekezetközi kerekasztal-beszélgetést tartottak Nagyváradon

0
304

Csütörtökön, december 14-én folytatódott a nőknek szóló programsorozat a nagyváradi egyházmegye Ad Lucem Zarándokházában, ezúttal családias környezetben.

Mikor fogom elkészíteni az ajándékokat? Rendben lesz a lakás az ünnepre? Milyen menü legyen az asztalon? A kalácsokat lesz időm megsütni, vagy inkább rendeljem meg őket? Honnan vegyük meg a fát? A karácsonyi iskolai szerepre hogy fogok vajon elérni? Az ezekhez hasonló kérdések mintha egyre csak sokasodnának egy háziasszony karácsony felé vezető útján. Pedig a lényeg nem veszhet el, amit egy lelkipásztor így fogalmazott meg: az ünnepet nem mi csináljuk, az ünnep történik.

A karácsony misztériuma többre hív a tökéletesen sikerült mákos bejgli kellemes illatánál, mélyebbre hív annál, mintsem hogy teljesen kimerülve zuhanjunk bele az ünnepnapokba. Ezt a délutánt mindazok számára szervezték, akik vágytak a megállásra, megpihenésre, akik úgy érzik, túl sok teher nyomja a vállukat, és nehezen felelnek meg női szerepeiknek.


Egy kerekasztal-beszélgetés formájában a női lét ajándék mivolta és az ebből fakadó ajándékozó élet került fókuszba, az alkalom második felében pedig a Szentírással imádkoztak a megjelentek. Az „asztaltársaság” tagjai – Benedek Ramóna, Szász Erzsébet és Szomor Abigél – három különböző felekezetet képviselve osztották meg gondolataikat. Az eseményen jelen volt Demeter Katalin konzul is.

Forrás és fotó: Nagyváradi egyházmegye