Hálaadás Istennek a száz esztendőért

0
2175

Rendkívüli ünnepre hívogattak az ojtozi templom harangjai: a falu legidősebb embere 100. életévét töltötte be.

Fábián Julianna 1923. december 14-én született Lemhényben egy egyszerű gazdálkodó családban. Péter bácsi (öccse) elmondása szerint nyolcan voltak testvérek, akik közül Isten akaratából még négyen élnek és már mind szépkorúak. A nagyszámú népes rokonság hálaadó szentmisén vett részt a jelenlevő ojtozi hívekkel, hogy megköszönjék a jó Istennek a négyszeres édesanyát, a hétszeres nagymamát, a tizenkétszeres dédnagymamát és a háromszoros üknagymamát.

Az ünnepi hangvételű hálaadó szentmise után a családtagok szerény szeretetlakomával kedveskedtek a szentmisén résztvevőknek, majd a szűk családi kör a plébánossal átvonult Juci néni házához, hogy személyesen is köszönthessék.

A házba belépve a szeretet melege érezhető volt, rengeteg virág vette körül az ünnepeltet. A lelkipásztor és a jelenlévő családtagok, rokonok elénekelték az ároni áldást, majd átadták ajándékaikat. Juci néni annyit mondott, régebb több embert ismert, ,,most alig ismerek meg valakit”. Egyetértünk Fábián Julianna mondatával, hiszen ő már 99 tavaszt megélt, és nagyon sokan keresték fel születése napján őt.

A köszöntés után gyermekei szeretetlakomára hívták a nagyszámú családot, rokonságot.

Ojtozi Szent Fábián és Sebestyén-plébánia

MEGOSZTÁS