Adventi ifjúsági lelkinap Székelyudvarhelyen. FRISSÍTVE

0
625

December 9-én, szombaton tartották Székelyudvarhelyen az adventi ifjúsági lelkinapot Találkoznod kell Isten szeme fényével mottóval, amelyen 145 fiatal vett részt a Márton Áron Ifjúsági Házban.


A regisztráció után Gergely Boróka, a lelkinap főszervezője köszöntötte a résztvevőket, őt követően Márton József kerületi főesperes tartott beszédet, melyben útjára indította a lelkinapot. Tamás Barni atya vezetésével imádsággal köszöntöttük a jó Istent.

A stafétát, akarom mondani a mikrofont át is vette a nap koordinátora. Néhány játék következett, amelyeket páratlan bátorsággal és lelkesedéssel vezettek az önkéntesek. Sikerült egy kicsit közelebbről is megismerni egymást, már egy-két mosolyt is zártunk a szívünkbe.

A fiataloknak lehetősége volt megszólítani a kerületben szolgáló papbácsikat és új szeretetbeli találkozások jöhettek létre ezáltal.
A tanításon Portik Noémi Klarissza mallersdorfi ferences nővér elmélkedését hallottuk, ő bemutatta, hogy Isten a teljes mivoltunkat látja, nem csak azt, amit másoknak mutatunk. Számára mi vagyunk az ajándékok, és számunkra pedig ő, Jézus Krisztus. Méltón fel kell készülnünk arra, hogy képesek legyünk befogadni a lelkünk jászlába.

Ezt a tanítást kiscsoportos beszélgetés követte, ott minden megszületett kérdést sikerült kibeszélni, rengeteget nevettünk és még közelebbről ismerhettük meg egymást.

Az ebédet a Székelyudvarhelyi Máltai Szeretetszolgálat biztosította, akiket azóta is imáinkban hordozunk. Immár tele hassal nekivághattunk könyvjelzőket készíteni, amelyekre a kedvenc szentírási részünket írtuk fel, a szentségimádáson ezek szolgáltak ajándékként, vagyis minden résztvevő választhatott egyet.

Átvonultunk a templomba, ahol egyből meghallottuk a Jézust dicsérő dallamokat, amelyek közben Márton Ottó kispapnak hála megvizsgálhattuk lelkiismeretünket, így készültünk fel a szentgyónásra, amelyet szentségimádás alatt végezhettünk el. Amikor kihelyezték a szentséget, mindannyian azt éreztük, hogy otthon vagyunk, megérkeztünk Jézushoz. Ott volt az alkalom, hogy személyesen beszélgessünk, találkozzunk vele. Békességben voltunk és jelen Isten szeretetében.

A lelkinap végén az egyik résztvevő így nyilatkozott: „Nekem ez a lelkinap felért egy CsIT-tel. A jó Isten után nagyon köszönöm nektek!”

Fekete Virág

Fotó: Kiss Zoltán