Elköteleződési hétvége a FIF-nél

0
349

Az új egyházi év beköszöntével a gyulafehérvári egyházmegyében ténykedő Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség, közismert nevén a FIF háza táján is elkezdődött az elkövetkező év programjaira való felkészülés. A szelterszi Boldog Özséb Ifjúsági Házban gyűltek össze a különböző FIF-rendezvények szervezői december 9–10-én. Az alábbiakban a főlelkészség beszámolóját olvashatják.

Ahogyan elkezdődött az új egyházi év, úgy a FIF berkein belül is elkezdődtek az előttünk álló év szervezési folyamatai is, és hogy kereken tudjunk indítani, ezért advent második hétvégéjét, rendezvényszervezéssel, és az elköteleződésre fokuszálva töltöttük.

A Boldog Özséb Ifjúsági Házban összegyűltek a nyolc rendezvényünk főszervezői és team tagjai azzal a céllal, hogy a FIF szekerét egy irányba húzhassuk szó szerint és képletesen értelmezve is, abba az irányba, ahol az egyházunkban található fiatalok fókuszát a jó Istenre helyezhessük. Persze, ez nem tud működni, ha a szervezőink a nagy egyet, vagyis a jó Istent szem elől tévesztik, így imádságos lelkülettel kértük azt, hogy az ő vezetése legyen munkánkban, és ne a mi akaratunk teljesüljön.
Szombaton, különböző szervezési folyamatokat próbáltunk imitálni, mely által kibukhattak a rejtett nehézségek, illetve hogy az idő se szaladjon el fölöttünk, ütemtervet írtunk, melyhez olyan feladatokat rendeltünk, amelyek által a programok szervezését lefödhettük. Lépésről lépésre kerestük meg, hogyan kapcsolódnak össze eseményeink, nemcsak a naptár révén, hanem a kisebb kitűzött célokban is, és hogyan alkothatunk egy nagy egységet. 

Majd szót ejtettünk a dicséret és számonkérés fontosságáról is, és a gördülékeny kommunikáció érdekében az irgalmasság szövetségét hívtuk segítségül, melyet a szorosan együtt dolgozó emberek kötöttek meg egymással. Szentségimádásban kértük a jó Isten kegyelmét, hogy kitarthassunk, mikor elgyengülünk, illetve hogy munkánk őt szolgálhassa. 

Vasárnap az elköteleződés, kommunikáció, motiváció volt terítéken, mely által felfedezhettük, hogy az elköteleződésünk isteni kegyelem, hogy ez csupán emberi erővel nem működik. Így a szentmisénkben felajánlottuk emberi igenünket, és kértük Isten igenjét is szolgálatunkra. Majd a folytatás reményében távoztunk, hálával, reménnyel és tettrekészséggel szívünkben. 

Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség