Az imádság és a megújuló közösség volt a témája a gelencei ministránsnapnak

0
1234
Ministránsnap Gelencén

Második alkalommal szervezték meg december 9-én, szombaton a kézdi-orbai főesperesi kerületi ministránsnapot Gelencén, amely adventi lelki nap volt az oltárszolgálatban segédkező fiatalok számára „Az imádság és megújuló közösség” témájában. A kerületi ministránsnapon közel 130 ministráns vett részt a környező településekről.

A program délelőtt 10 órától kezdődött. A gelencei Szent Imre-műemléktemplomot a ministránsoknak Göthér Imre helyi sekrestyés-harangozó mutatta be. Ezt követően a művelődési központban folytatódott a nap, ahol a regisztrációt követően a jelen lévő ministránsok a forró tea és kalács mellett ismerkedhettek, valamint csoportokra lettek osztva, mivel a későbbiekben egy kis verseny megvívására kellett vállalkozniuk. A plébániatemplomban folytatódott a nap, ahol a szentmise felépítéséről, az ige és az eucharisztia liturgiájáról hallhattak részletes bemutatót, valamint a jó ministráns ismertetőjegyeiről és szolgálatuk fontosságáról beszéltek számukra a lelkiatyák, kifejezve hálájukat és köszönetüket, amiért segítik őket a legszentebb áldozat bemutatásában. Ezután következett a csapatok közötti verseny, a templomban hallottak alapján kapott feladatokat kellett megoldaniuk.

A verseny kiértékelését és az ebédet követően a ministránsnap résztvevői újra visszatértek a templomba a közös záró szentmisére, amelyen a szervezők és a jelenlévők a ministráns közösségért és jótevőikért imádkoztak.

Külön köszönet illeti a házigazda egyházközség lelkes híveit, a gelencei plébániahivatal és önkormányzat vezetőit, amiért lehetőséget biztosítottak arra, hogy ez a tartalmas nap létrejöhessen a résztvevők számára.

Csomós László ministránslelkész, Baróti Tibor, Ilyés Lehel, László Zsolt segédlelkészek