Közösségben legyenek, élményeket gyűjtsenek – Szerdai foglalkozás a Szent Gellért Alapítványnál

0
279
Fotók: Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala

A szentegyházi székhelyű Szent Gellért Alapítvány életében a szerdai nap (is) a fogyatékossággal élőké. Mag Katalin a legutóbbi foglalkozás apropóján ír arról, mi az alapítvány célja a szerdai foglalkozásoknak, valamint arról, hogyan zajlik egy átlagos foglalkozás a fogyatékkal élőknek.

Indulnak az autók, szállítjuk Homoródalmásról, Lövétéről és a környékről azokat a fogyatékkal élőket, akik ki szeretnének mozdulni. A szerdai foglalkoztató célja, hogy kimozdítsuk a megszokott környezetükből a sérült személyeket, hogy közösségben legyenek, élményeket gyűjtsenek. Segítünk megtalálni mindenkinek a képességeinek megfelelő feladatot.

Csoportunk aktív tagjai néha a Szent Gellért Alapítvány munkájába segítenek be, ilyenek minden évben az adventi koszorúkészítés előmunkálatai, koszorúalap készítés vagy a csetinavágás. Ünnepekhez is kapcsolódunk, mint például a március 15-e vagy az alapítvány születésnapja, ahova előadással készültünk. Saját kézműves termékeket készítünk, a kedvencük a nemezszappan és a nemezékszerek. De van lehetőség a játékra, filmnézésre és a lelki feltöltődésre is. Minden alkalom „Hogy vagy?-körrel” indul, ahol elmondhatják örömüket, bánatukat, és „hálakörrel” zárul.

Köszönjük Szentegyháza Város önkormányzatának a program anyagi támogatását, a szülőknek és az önkénteseknek a háttértámogatást, nem utolsó sorban pedig a jó Istennek, hogy vezet bennünket!

Mag Katalin

Forrás: Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala