Adventi imaórát tartottak a szatmári egyházmegye számos plébániáján

0
355

Advent első vasárnapjára az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda munkatársai elkészítették az adventi imaórák segédanyagát, amit a plébániáknak, egyházi iskoláknak és más egyházmegyék ifjúságpasztorációban dolgozó munkatársainak is a rendelkezésére bocsátottak. A segédanyag imaszövege és az elmélkedések, kiindulópontot adhatnak az imaalkalmak megszervezéséhez, bármelyik egyházközösségben. A készület napjaiban a témák segíteni akarják a részvevőket az elcsendesedésben, a lelki felkészülésben. Az anyag felhasználható, összességében vagy egy-egy részt kiragadva, olyan módon, ahogy az adott közösségnek hasznára, lelki épülésére szolgál.

Szatmárnémetiben, december 3-án este 19 órától tartották az első adventi imaórát a Szentlélek-templomban. A város plébániáiról szép számban érkeztek fiatalok, gyerekek, felnőttek és papok erre az alkalomra. Az imaest házigazdája: Istvánfi Szilárd plébános volt. Segítették őt a szervezésben fiataljai, a gitárosok és a felolvasók népes csapata. Szilárd atya idézte Kránitz Mihály teológiai tanár, bátorító sorait:

“A Velünk az Isten titka betölti az adventi napokat. Figyeljünk mi is az „angyal” szavára, aki a Boldogságos Szűz Máriához hasonlóan minket is megszólít, hogy fogadjuk be a szívünkbe a Megváltót.”

A résztvevők az Oltáriszentségben jelen lévő Jézusnak elmondhatták kéréseiket, vágyaikat és így fohászkodtak: Jöjj el Uram Jézus és hozd el a békét az életünkbe és a világba. Segíts bennünket: hogy kinyissuk az ajtót, fölemeljük a telefont, megírjuk a levelet, elmenjünk és meglátogassuk azt, akivel békességet kell kötnünk. Adj ehhez erőt, bölcsességet és találékony szeretetet. Áldj meg bennünket, hogy boldog békességszerzők lehessünk.     

Akik eljöttek az imaórán, minden bizonnyal azért tették, mert megérezték, hogy közösségben könnyebb készülni, a lényegre figyelni, lelkesnek, kitartónak maradni. Az imaesték várakozó hangulata, csendes pillanatai formálnak, és segítenek abban, hogy megtapasztalhassák a részvevők Isten közelségét, átérezzék a közösség éltető, megtartó erejét. 

Advent második vasárnapján, december 10-én, este 19 órakor a Kis Szent Teréz-templomba várják az érdeklődőket, ahol az adventi dallamok sokszínűsége segít az ünnepre hangolódásban. A zenei szolgálatot a Fiatalok Ifjúsági Zenekar vállalta. 

Advent harmadik vasárnapjának előestéjén, december 16-án, este 17.30-kor hagyományos gyertyagyújtásra és ifjúsági szentmisére várják az imádkozni vágyókat, a Székesegyházba. 

A találkozási alkalmak nyitottak, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Tyukodi Bea SJC, ifjúsági referens