Készülnek az adventi koszorúk (3.)

0
344

A készület már elkezdődött (ITT és ITT írtunk erről). Sokfelé a hét elején, közepén munkához láttak a különböző korosztályok, csoportok, mások hét végén készítik az adventi koszorúkat. Összeállításunk betekintést nyújt a lelkes, vidám, a különböző plébániákon, közösségekben zajló munkába. Áldott adventre hangolódást!

Az első adventi koszorút egy német evangélikus lelkész, Johann H. Wichern szekérkerékből készítette el 1839-ben. Ezen 24 gyertya állt: négy nagy fehér, ezeket vasárnapokon gyújtottak meg, és 20 kisebb piros, ezek égtek a hétköznapokon. A koszorúállítást később a katolikusok is átvették, ma már a roráté szentmiséken, templomainkban adventben ott láthatóak mindenfelé.

A kászonújfalvi női közösség és a ,,Süldők” egy részének adventi koszorú kötése.

Mailáthfalván nagyszámú gyermek és fiatal gyűlt össze november 30-án, hogy adventi koszorúk készítésével készüljenek az adventi időre. Köszönet Belkó Gabinak (akit lánya, Annabell is elkísért, aki szintén sokat segített) és Süli Máriának, aki az alapanyagot is biztosította, valamint Szőke Szandinak, a csoportkép készítőjének.

Folytatódott a munka Gyimesközéplokon.

Zetelaka

,,Jöjj el hát Istenem, lobbants lángot az éjjelen, élő irgalmadat terjeszd ki fölénk!”

A kolozsvári Szent Péter-plébánia udvarán a szombat hittanóra résztvevői együtt örültek és imádkoztak az adventi koszorú körül.

Petrozsény

A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia ifisei adventi koszorúkat készítettek, amelyeket a vasárnapi misék után fogják árusítani a torony alatti bejáratnál.