Gyűjtés a hegyi-karabahi örmény menekültek támogatására a gyulafehérvári főegyházmegyében

0
456

A romániai katolikus egyházmegyékben gyűjtést szerveznek december 10-én a hegyi-karabahi menekülteknek nyújtandó humanitárius segítség céljából, a Romániai Caritas Konföderáció koordinálásával. Kovács Gergely érsek, örmény apostoli kormányzó advent eleji, a gyűjtést meghirdető körlevelét olvashatják.

Közeleg advent, az az időszak, amikor az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit gyakorolva készülünk a közénk jött Megváltóval való találkozásra. Hálát kell adnunk Istennek azért, hogy e készületünk békében, nyugalomban, saját otthonainkban és templomainkban történhet – miközben a világban megannyi embertársunk háborútól, üldöztetéstől, nélkülözéstől szenved. Hálánkat azzal fejezhetjük ki a leginkább, ha szolidárisak vagyunk bajba jutott embertársainkkal, és szenvedéseikben keresztényi szeretettel osztozunk, értük végzett imádságaink mellett lehetőségeinkhez mérten adományainkkal is segítjük, támogatjuk őket. Miután idén ősszel az azerbajdzsáni Hegyi-Karabah régióból az eddig ott élő örmény közösség otthonát elhagyni kényszerült, az őket befogadó Örményországban 120 000 ember próbál nehéz körülmények között új életet teremteni magának.

A Romániai Caritas Konföderáció felhívását követve főegyházmegyénkben is gyűjtést szervezünk az örmény menekültek megsegítésére folyó év december 10-én, advent 2. vasárnapján. A begyűlt adományokat a főesperesi központok összesítik, ahonnan 2023. december 15-ig a főegyházmegyei főhatósághoz továbbítják a következő bankszámlára: IBAN: RO83 RNCB 0003 0232 6550 0001, BCR Alba Iulia.

Nagylelkű adományaikat már most megköszönöm, és áldott, lelkünket tisztító-gazdagító, békés adventi készületi időt kívánok.

Kovács Gergely érsek, örmény apostoli kormányzó

Gyulafehérvár, 2023. november 28.