Zarándoklat, avagy életünk legszebb napja

1
1162

A korondi egyházközség zarándoklatot szervezett külön a nők és a férfiak számára. A női csoport 20-án, hétfőn Háromszékre zarándokolt. Erről az alkalomról egyik résztvevő saját hangú beszámolóját olvashatják.

,,Ez életünk legszebb napja” — így köszöntött hétfőn, november 20-án reggel Lukács János, Luki plébános, mikor fellépett a nőktől népes autóbuszra. Percpontosságra indult a busz, és mi, nők, nyitott füllel, szívvel hallgattuk Balla Imre plébános programismertetőjét az előttünk álló napról. Még nem hagytuk el a Korond településtáblát, és már elkezdtük táplálni a lelkünket, figyelve Balla Imre elmélkedését, máris megérkeztünk lelkileg is a zarándoklatra.

Mélységes csend uralta a busztársaságot, mindenki figyelmesen imádkozta a Világosság rózsafűzért, felajánlva azt alázatért, önmagunkért, szeretteinkért.

Csíkba érve, a busz megállása után szabadon beszélgettünk, kávéztunk fiatal és hamarabb született egyaránt. Kézdiszentkereszten részt vettünk szentmisén, ahol Jézussal találkozva, hitünkben megerősödve elindultunk a perkői keresztútra. Jézussal együtt felmentünk a hegyre.

Letéve terheinket, könnyedén, szabadon tértünk vissza a buszra. Közös ebéd után meglátogattuk a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomot.

Nagy gazdagságnak éltem meg ezen a napon, hogy két olyan templomban jártam, ahol még eddig soha, és éltem a lehetőséggel, Istentől kértem magam és szeretteim számára kegyelmet. Hiszem,hogy Isten meg is hallotta.

Napunk utolsó pontja a csíki sörgyár volt. Innen indultunk haza. A buszon jókedv, nóta, egymásra figyelés gazdagította lelkünket. Hazaérve hála, öröm, megelégedettség uralta a szívemet. Estére megértettem, hogy minden olyan nap, amelyiken Jézussal, társaimmal békében, szeretetben, egységben, örömben vagyunk az életünk legszebb napja. Dicsőség az Úrnak!

Lőrincz Erika

Fotók: Balla Imre / Facebook

1 HOZZÁSZÓLÁS