Videóüzenetben hív imakilencedre a világ és a Szentföld békéjéért a pápa

0
399
Fotó: Vatikáni Rádió

Ferenc pápa szerdán videóüzenetet tett közzé a Szentföld és Ukrajna békéjéért, amelyben azért imádkozik, hogy a háborúkat párbeszéddel, ne pedig áldozatok tömegeivel oldják meg.

„Mindannyian érezzük a háborúk fájdalmát.” Ferenc pápa ezekkel a szavakkal ismerte el a háború terjedését és pusztító hatásait szerdán közzétett videóüzenetében. „A második világháború végétől napjainkig a világ számos részén voltak háborúk” – emlékeztetett. „Amikor távol vannak tőlünk, nem érezzük őket annyira. Ma két háború – Ukrajnában és a Szentföldön – olyan közel van, hogy reagálásra kényszerít.” A pápa sajnálatát fejezte ki a háború okozta szenvedés miatt. „Ami a Szentföldön történik, nagyon fájdalmas. Nagyon fájdalmas” – nyomatékosította. Ferenc pápa ezután kijelentette, hogy a palesztin népnek és Izrael népének „joga van a békéhez”. Ezután mindenkit arra kért, hogy imádkozzanak a Szentföld békéjéért és a párbeszéd érvényesüléséért.

A pápa videóüzenetét a Pápa imavilághálózatának sajtóközleménye kísérte, amelyben arra hívják az embereket, hogy vegyenek részt egy imakilenced elmondásában. A Béketeremtők novena célja, hogy a keresztények együtt imádkozzanak „a világ békéjéért és a Szentföldért, Palesztináért és Izraelért”. Imák és egyéb anyagok találhatók a Click To Pray (Kattints és imádkozz) mobilalkalmazásban, amely a pápa hivatalos imaalkalmazásaként ismert, és a hasonló nevet viselő weboldalon.

Forrás: Devin Watkins / Somogyi Viktória – Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS