Cipőt a fázó lábakra!

0
309
Fotók: Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala

A Gyulafehárvári Caritas gondozásában lévő erdőszentgyörgyi gyerekek nagyon örültek az ajándékba kapott cipőcskéknek. A kinti és benti lábbeliket abból az adományból sikerült megvásárolni számukra, amelyet a nemrégiben megszervezett Szaladj egy jó célért! akció során gyűjtöttek az esemény szervezői, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézetének hallgatói. Az esemény létrejöttéről, céljairól még az akció során mesélt annak főszervezője, Bogyó Boróka Orbán Júliának, a Gyulafehérvári Caritas munkatársának.

Jó cél érdekében szaladtak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségének másodéves óvodai és elemi oktatás pedagógiája szak hallgatói a Somos-tetőn és az állatkert területén még októberben. Az egyetemisták és a Gyulafehérvári Caritas önkéntesei a szeretetszolgálat erdőszentgyörgyi nappali foglalkoztatóközpontjába járó, rászoruló gyerekekért húztak edzőcipőt, számukra gyűjtöttek kinti és benti használatú téli lábbelikre. Bogyó Boróka, a BBTE óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakának másodéves hallgatója, a Szaladj egy jó cél érdekében főszervezője még októberben elmondta, hogy első alkalommal 2019-ben, majd 2021-ben szervezték meg az eseményt. Egy év kimaradt ugyan, de arra törekednek, hogy minden évben megvalósítsák. Általában májusra szokták megszervezni, de idén csak októberben került sor rá, 2024-ben viszont hagyományosan májusban szeretnék megrendezni a Szaladj egy jó cél érdekében eseményt.

Mivel ez volt a harmadik akciójuk, szerettek volna újdonsággal készülni, így az adományozókat, szaladókat az a meglepetés érte, hogy az állatkert területén is futhattak, gyönyörködhettek az állatokban, az őszi tájban. A szervezők már most a jövő májusi eseményről ötletelnek, mert arra is ki szeretnének kitalálni valamilyen meglepetést.

Az esemény főszervezője elmondta, minden évben más-más célra gyűjtenek: „Idén a Gyulafehérvári Caritas erdőszentgyörgyi nappali foglalkoztatóközpontját látogató, hátrányos helyzetű gyerekekért szaladtunk, számukra gyűjtöttünk kinti és benti használatú, téli cipőcskékre. Minden alkalommal más-más cél érdekében futunk és gyűjtünk, ugyanis mi, pedagógushallgatók, fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a szükséget szenvedő gyerekeken.”

Forrás: Gyulafehérvári Caritas