Ferenc pápa a háborútól szenvedő izraeli és palesztin delegációt fogadott

0
327

A szerdai általános kihallgatás előtt Ferenc pápa két küldöttséget fogadott, a Gázai-övezetben fogva tartott túszok rokonainak egy csoportját, illetve a Gázai-övezetben a bombázásoktól szenvedő palesztinok rokonainak egy másik csoportját.

Ferenc pápa a katekézist követően köszöntötte a különféle csoportokat, majd kérte: „Ne feledkezzünk meg a kitartó imádságról azokért, akik a világ számos részén dúló háborúktól szenvednek, különösen is a meggyötört Ukrajnáért, valamint Izrael és Palesztina drága népeiért. Ma reggel két delegációt fogadtam, egy izraelit, akiknek rokonait túszként tartják Gázában, és egy másik, palesztin delegációt, akiknek a rokonai a Gázai-övezetben szenvednek.

Ők nagyon sokat szenvednek, és hallottam, hogy mindketten szenvednek: ezt okozzák a háborúk, de itt túlléptünk a háborúkon, ez már nem háborúzás, ez terrorizmus! Kérem, haladjunk előre a békéért, imádkozzunk a békéért, imádkozzunk sokat a békéért. Az Úr tegye rá a kezét, az Úr segítsen megoldani a problémákat, és ne vigyük tovább azokat szenvedélyekkel, amelyek végül mindenkit megölnek. Imádkozzunk a palesztin népért, imádkozzunk az izraeli népért, hogy jöjjön el a béke!” – kérte Ferenc pápa, majd áldását adta a jelenlévőkre.

Forrás: Vatican News