Ifjúsági konferenciát tartottak Szelterszfürdőn

0
532

Lezajlott az első Ifjúsági konferencia 2023. november 18-án, szombaton, amelynek a szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Ház adott otthont. ​A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) jelmondata: Fiatalok a fiatalokért! És ez nemcsak egy mondat, hanem felhívás a kapcsolatépítésre és az együtt gondolkodásra, tapasztalatcserére is. Többek között ebből a megfontolásból került megszervezésre az első Ifjúsági konferencia, Segítség! Felnéznek rám! mottóval, amely találkozási pontot biztosított a különböző, fiatalokat mozgató, értük szolgáló szervezeteknek és azoknak a fiataloknak, akik bármilyen formában társaik között mozogva igyekeznek tanúságot tenni Isten szeretetéről.

​A konferencia témáját a programindító kerekasztal-beszélgetésen fejtették ki, ahol a különböző szervezetekben szolgálatot vállaló fiatalok személyes megosztásokkal gazdagították a résztvevőket. Ezt követően az Erdélyi Háló Egyesület, a kolozsvári Katolikus Egyetemi Lelkészség, a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókja, a Romániai Magyar Cserkész Szövetség és a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat egy-egy órában tanítottak valami újat magukról, a működésükről és az általuk használt módszerekről.

​A nap során élőkönyvtár keretében a részt vevő fiataloknak lehetőségük volt a meghívott szervezetek képviselőit egy-egy személyes beszélgetésre „kikölcsönözni”, hogy feltehessék nekik személyes kérdéseiket. ​A napot közös imádsággal zártuk, amelyet a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat vezetett, segítette jelenlevőket hálájuk megfogalmazásában.

A szervezők úgy értékelik, hogy az ifjúsági konferencia elérte a célját, történtek találkozások, bővült kinek-kinek a módszertára, így jövőre szeretnék a folytatást megszervezni.

Dezső Renáta