Ljubljanában lesz a taizéi közösség európai találkozója szilveszterkor

0
138
Taizéi szilveszter. Fotó: képernyőkép a linkelt videóból

Minden év végén öt napra összegyűlik több ezer fiatal különböző országokból és felekezetekből egy európai nagyvárosban, hogy imádkozzanak és osztozzanak a helyi emberek és egyházi közösségek életében. Madrid, Wrocław, Torino és Rostock után a taizéi közösség által szervezett 46. Európai Találkozóra 2023. december 28. és 2024. január 1. között Szlovénia fővárosában, Ljubljanában kerül sor.

Az európai találkozót a taizéi közösség készíti elő, együttműködve a helyi egyházakkal és Ljubljana városával. A résztvevők elindulnak, maguk mögött hagyva otthonuk biztonságát és ismertségét, hogy a helyi emberek befogadják őket, hogy megismerjék és megosszák életüket és kultúrájukat, hogy találkozzanak más fiatalokkal egész Európából és azon túlról, hogy az életük értelmét keressék imádság, csend és ének, személyes elmélkedés és megosztás által, és hogy együtt lépjenek be az új, 2024-es évbe.

A vendéglátók megnyitják ajtóikat, fogadják az ismeretlen érkezőket, és készek megosztani velük az életüket egy rövid időre. Ez kölcsönös bizalmat kíván mindenkitől, így a találkozó annak jelévé válik, miként élhetünk szolidaritásban és barátságban.

Szeretettel hívják a fiatalokat, hogy a 2023-as év végét Ljubljanában töltsék. A helyi közösségek és magánszemélyek már készülnek erre a találkozóra.

A találkozó programjáról részletesebben a taizéi közösség honlapján olvashatnak.

Forrás: Magyar Kurír

MEGOSZTÁS