Szolgáló szeretet napjának megünneplésére hívnak Szatmárnémetibe

0
405
Archív felvétel (Fotó: Szabó Kinga Mária / Szatmári Friss Újság)

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepét a szolgáló szeretet napjaként is számon tartjuk. Ez alkalomból a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pasztorális tanácsának diakónia munkacsoportja immár tizenegyedik alkalommal hív közös ünneplésre. A Hildegárda-templommal szemben lévő Szent Erzsébet-szobornál november 19-én, vasárnap délután 13 órától közös imával és egy rövid megemlékezéssel tisztelegnek a szent bennünket is szeretetcselekedetekre ösztönző életpéldája előtt.

A helyszín választása nem véletlen – írják felhívásukban a szervezők –, hiszen Szent Erzsébet szobra minden nap emlékezteti az előtte elhaladókat, hogy a szükséget szenvedő emberek melletti kiállás a legnemesebb szolgálat. Árpád-házi Szent Erzsébet mindannyiunk számára példakép.

Életével és tetteivel útmutatást ad, hogyan éljük meg jól a szeretet parancsát a mindennapokban, és hogyan szolgáljuk rászoruló testvéreinkben Krisztust. Egész életét az Isten és embertársak iránti szeretetet jellemezte. Imádsággal és az irgalmas szeretet gyakorlásával élte életét: gyermekként, feleségként, anyaként és a rászorulók társaként. Tökéletes összhangot tudott teremteni a jó Isten, valamint a férje, gyermekei, hozzátartozói iránti szeretet megnyilvánulásaiban. Éber szívvel járt: ápolta a betegeket, támogatta, segítette a rászorulókat – mindig örömmel, tapintattal, nagylelkűen. „Amit a legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, nekem tettétek” – olvassuk Jézus tanítását az evangéliumban. Ez a jézusi buzdítás mutatja az irányt egyházmegyénkben is a szeretetszolgálat gyakorlására, a bajba jutott embertársak észrevételére és megsegítésére.

Archív felvétel (Fotó: a szatmári egyházmegye sajtóirodája)

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a megemlékezésre, és kérik, hogy jelenlétükkel, imáikkal támogassák az egyházmegyénkben szükséget szenvedő testvéreinket, illetve a szeretetszolgálatban munkálkodókat. Ugyanezen a napon a szatmári egyházmegye valamennyi esperességében imával és a szolgáló szeretet gyakorlásával emlékeznek meg Szent Erzsébetről.

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye