A Ferences Mária Liga és a Real Madrid Alapítvány együttműködést indított

0
309

A Ferences Mária Liga sportszövetség és a Bodon FC kezdeményezésére a Real Madrid Alapítvány jóvoltából a magyar-vatikáni delegáció tagjai egésznapos programot tölthettek a spanyol fővárosban, hangsúlyozta Bodon Péter, a Ferences Mária Liga elnöke a Vatikáni Rádió által idézett közleményében.

A Ferences Mária Liga magyar-vatikáni képviselői egynapos látogatást tettek Madridba, ahol a sport és az evangelizáció területére kiterjedő együttműködés elindítása érdekében találkoztak a Real Madrid Alapítvány megbízottjaival. A Ferences Mária Liga delegációjának a spanyol fővárosba tett látogatása során a klub részéről Victor Lopez Pacheconak köszönhetően megtekintették a Valdebebas Parkban található Real Madrid edzőközpontot, ahol az edzések mellett találkoztak Raúl González Blancóval, a Real korábbi 102-szeres válogatott támadójával.

Ezt követően a Real Madrid Alapítvány Nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója Pablo Gomez Revenga köszönte meg a küldöttség látogatását és biztosította a Ferences Mária Liga képviselőit a sport és az evangelizációs együttműködésről. A magyar ferences testvérek mellett a vatikáni Nemzetközi Pápai Mária Akadémia titkára, Marco Mendoza is részt vett a találkozón.

Az egynapos madridi látogatás egyik csúcspontja volt, hogy Emilio Butragueño, a híres spanyol csapat korábbi világsztárja, a klub intézményes kapcsolatokért felelős igazgatója is köszöntötte a küldöttséget. Ezután egy rövid egymás közötti mérkőzés következett, majd a Real Madrid – Braga BL mérkőzés megtekintése zárta a napot – olvasható a látogatásról kiadott közleményben.

Forrás: Vatican News