Új élettel telt meg a kolozsvári Ars Sacra kiállítótér

0
422

Az Ars Sacra Claudiopolitana kiállítótérben Horváth Gyöngyvér grafikus munkái tekinthetőek meg novemberben. Ide, e térbe költözött az Adoremus katolikus könyvesbolt, amely 10 órától délután 5-ig nyitva tart, ez idő alatt a tárlatok is megtekinthetőek.

A kiállítást Kis-Pállukács Hajnal művészettörténész nyitotta meg november 14-én, közreműködött Rusu Thais és Cîrlejan Eszter hegedűn, valamint Vacaru Anastasia brácsán.

Tárlatmegnyitó. Fotó: Horváth Tamás

A kiállítás december 12-ig látogatható. Állandó nyitvatartás van: hétköznapokon 10 és 17 óra között.

Az Adoremus katolikus könyvesboltot 2007-ben indították, elsősorban a magyarországi Új Ember folyóirat és kiadványai terjesztésére. A vállalkozás átalakult, különösen mióta Donogán Kinga vezeti. Most pedig a főtéri plébánia udvaráról a kiállítótérbe költözött.

Könyvnapokon, könyves rendezvényeken rendszeresen részt vesz, a kolozsvári könyves- és magyar napokon mindig ott találjuk, a széles körből válogatott katolikus kiadványokat kínálja, emellett értékes irodalmat, lelkiségi kiadványokat, magyar nyelvű képeslapokat, hittanórán, de felnőtteknek is szórakoztató társasjátékokat, gyertyát, rózsafüzért, keresztet is talál az érdeklődő.