Katolikus szemináriumok labdarúgó teremtornája

0
412

Esztergomban rendezték meg a magyar katolikus papi szemináriumok labdarúgó teremtornáját november 10-12. között.

A tornán öt szeminárium vett részt: az Egri Redemptoris Mater Egyházmegyei Missziós Szeminárium, az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet, a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet, a Központi Papnevelő Intézet és a Nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet.

A gyulafehérvári csapatot nyolc kispap alkotta: Kovacsinszki Áron, Mag Arnold József, Bakos Szabolcs, Kováts Álmos Botond, Motolan Ioan Marian, Antal Endre, Barna Miklós és Gergely József, akiket Hurgoi Sándor szemináriumi prefektus kísért el.

A csapatok a Szent Adalbert Központban Pisont István egykori labdarúgó és edző tanúságtételén vettek részt, ezt a környékről összeválogatott sajt- és borkóstoló követett, majd kötetlen együttlét zárta le az estét. A szombati nap szentmisével kezdődött Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök celebrálásával, aki maga is focirajongó. Rövid buzdításában felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a mérkőzések folyamán ne ellenségként, hanem ellenfélként tekintsenek egymásra.

A labdarúgó teremtornát a gyulafehérvári szeminárium csapata kezdte, nem a megálmodott eredménnyel, de a nap végére a jó hangulat mellé az eredmény is megérkezett. Az estét közös vesperás nyitotta meg, majd pedig a díjkiosztó követte. A gyulafehérvári csapat a harmadik helyet érte el, a csapat legifjabb tagja, Kovacsinszki Áron lett a torna gólkirálya hét góllal. A torna végén az egriek csapata állt fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

Vasárnap délelőtt az esztergomi bazilikát tekinthettékk meg a résztvevők, imádkoztak az augusztusban elhunyt Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök sírjánál, a plébániai közösséggel közösen ünnepelték a szentmisét, amelyet Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök celebrált.

Kováts Álmos Botond

Fotók: SIS archívum

Forrás: SIS

MEGOSZTÁS