A szemináriumban tanuló kispapok plébánosai Gyulafehérváron

1
1919

Öt évvel ezelőtt, 2018-ban született meg az a kezdeményezés, hogy a kispapok plébánosaival a gyulafehérvári szemináriumban évenként legyen találkozás, hiszen az elöljárók és teológiai tanárok nevelési munkájához a plébánosok is nagy mértékben hozzájárulnak. Az idei évben sorra kerülő találkozó október 25-26. között zajlik tizenkét plébános részvételével.

A kétnapos program szerdán, október 25-én közös ebéddel vette kezdetét, a kispapok és plébánosok kötetlen beszélgetésével folytatódott. A délutáni órákban a megjelentek találkoztak a szeminárium elöljáróival, valamint Kerekes László segédpüspökkel. A találkozás közös eszmecserével folyatódott a hivatásébresztés, a papi hivatáskísérés, valamint a szinodalitás fényében történő papnevelés témájában. A megbeszélés végén Kerekes László segédpüspök megköszönte a plébánosok eddigi munkáját, egyben kéréssel is fordult hozzájuk: segítsék a jövőben is a szemináriumi elöljárók munkáját.

A késő délutáni órákban az elöljárók, plébánosok és kispapok a szeminárium kápolnájában közösen elimádkozták a rózsafüzért, ezt szentmise követte. A segédpüspök az általa celebrált szentmise homíliájában kifejtette, hogy a papi hivatás nagy felelősséggel jár, hiszen papként a keresztény ember nemcsak önmagáért, hanem másokért, a hívekért, a kispapokért is felelősséggel tartozik.

A plébánosokkal való találkozás október 26-án, csütörtökön a papi hivatásébresztés és -felkarolás témájában tartandó előadásokkal és fórumbeszélgetéssel folytatódik.

Fotó: Kováts Álmos Botond

Forrás: SIS

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS