Szerzeteselöljárók találkozója Nagyváradon

0
440

Nagyváradon üléseznek az ország szerzetes-elöljárói október 18-20. között. A program keretében október 18-án, szerdán délután 6 órakor a székesegyházban főpapi szentmisén vettek részt, együtt imádkoztak papi és szerzetesi hivatásokért, a papok és szerzetesek megszentelődéséért.

Románia szerzetes-elöljáróit köszöntötte a főpapi szentmisén Böcskei László püspök a nagyváradi székesegyházban október 18-án. A legfontosabb gondolatként a találkozás örömét emelte ki a főpásztor.

Miért is fontos rendszeresen találkozni a papoknak, szerzeteseknek, Isten szolgáinak? Hogy meg tudjuk egymással osztani tapasztalatainkat, a papi és szerzetesi hivatás szépségét, az elköteleződés fontosságát, hogy lelkesítjük és buzdítsuk egymást, hogy ,,tiszta forrásból”, Szent László király nyomdokait követve újra erőt nyerjünk. Fontos, hogy az örömhírt, az evangéliumot minél szélesebb körben terjesszük Isten akarata szerint — fogalmazott Böcskei László az ünnepi szentmisén.

A Románia 35 szerzetesközösségéből érkezett elöljárók október 18-án és 19-én kétnapos találkozót tartanak Nagyváradon, mindkét napon a székesegyházban este 6 órakor szentmisén vesznek részt.

Forrás: nagyváradi püspökség