Nincs tudomány vallás nélkül

Dr. Csókay András tartott előadást Tasnádon

0
1487

A tasnádi római katolikus templomban október nyolcadikán egy rendkívüli eseménynek lehetett részese a város és környékének lakossága, valamint a megye minden részéről érkező vendégek. Dr. Csókay András, a nemzetközi hírű idegsebész, egy rendkívül inspiráló előadást tartott, melyben tanúságot tett hitéről és Istennel való kapcsolatáról.

Dr. Csókay András neve a világ számos pontján ismert és tisztelt, köszönhetően 2019 augusztusában végrehajtott hőstettének. Az említésre méltó esemény során részt vett a bangladesi sziámi ikerpár szétválasztásának 30 órás műtétjében, melynek híre bejárta a világsajtót, és példaértékű orvosi teljesítményként vonult be a történelembe.

Az előadás során Dr. Csókay hangsúlyozta, hogy nincs tudomány vallás nélkül. A tudomány és a hit együtt létezik, hiszen mindkettő az emberi megértés és felfedezés szolgálatában áll. A teremtett világ felfedezése, a tudományos kutatás is egyfajta ima lehet, amelyben az ember Istent keresheti.

Az előadás kiemelte az ima fontosságát és annak szerepét az emberi életben. Dr. Csókay megosztotta személyes tapasztalatait arról, hogyan segítette az ima és a hit az életében való navigálásban, különösen nehéz időszakokban.

Az eseményre a Tasnádi Magyar Napok keretében került sor, ami még több színfoltot adott az már amúgy is ünnepi hangulatnak. A templom megtelt érdeklődőkkel, akik nemcsak Tasnádról, hanem a környékről és a megye más településeiről is érkeztek az előadásra.

Dr. Csókay András előadása mély gondolatokat hagyott az ott jelenlévők szívében, és emlékeztetett bennünket arra, hogy a tudomány és a hit nem egymást kizáró fogalmak, hanem egymást kiegészítve segíthetnek az embernek az élet útján.

Szöveg és fotó: Tasnád Portál, Tasnádi Ady–Kölcsey Kulturális Egyesület

MEGOSZTÁS