Idén is megszervezik az Egymillió csillag a nélkülözőkért adománygyűjtést

0
460
Egymillió csillag a nélkülözőkért. Fotók: Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Caritas idén is megszervezi az Egymillió csillag a nélkülözőkért elnevezésű szolidaritási és adománygyűjtő akcióját Maros, Hargita és Kovászna megyében.

Marosvásárhelyen október 13-án, pénteken 18 órától a Színház-téren fognak fölragyogni az együttérzés lángjai. A szeretetszolgálat munkatársai önkénteseikkel és a helyszínre kiérkező emberekkel közösen fogják kivilágítani a Színház-teret. Minden meggyújtott mécses sorsvállalást jelképez a szegénységben élőkkel. Az esemény mindenki számára lehetőséget biztosít, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: érdekli a nélkülözők sorsa, és tenni is szeretne értük. Felajánlásával bárki segítheti a Caritas gondozásában lévő, szükséget szenvedő gyermekek, fogyatékkal élő fiatalok, vagy beteg, idős személyek ellátását. Például: 20 lej elég egy meleg ebédre; 90 lej elég egy óra otthoni ápolásra; 100 lej elég egy óra fejlesztő terápiára; 170 lej elég egy beteg személy egynapi bentfekvő ápolására. A szeretetszolgálat munkatársai forró teával várják a térre az érdeklődőket. A jó hangulatról a Fever Gaze együttes fog gondoskodni. Pál Dávid (zongora/szintetizátor), Szász Lehel (elektromos gitár), Koncz Dávid (basszusgitár), Székely Bálint (dob) és Mezei Zsófia (akusztikus gitár) retró dalokat fognak előadni. Partner: a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal.

Az eseményhez a következő településeken is lehet csatlakozni: Csíkszeredában a Majláth Gusztáv Károly-téren; Csíkcsicsóban október 14-én, szombaton 17 órától a Szent Antal-templom udvarán; Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc-téren (Bethlen-negyedi park); Szovátán az Amfiteátrumban (a Tökfesztivál keretében); Marosszentgyörgyön a Szent György téren; Sepsiszentgyörgyön a Főtéren; Kézdivásárhelyen a kantai minorita rendház udvarán; Bereckben november 3-án 17 órától a Szent Miklós-templomban lesz szentmise, majd 18 órától a Művelődési Központban gyújtják meg a mécseseket.

Aki nem tudnak elmenni, azok adományát online a caritas-ab.ro/segitek honlapcímen, vagy az alábbi bankszámlaszámon fogadják:
IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia, CIF 4562770
Banca Transilvania SA
Un milion de stele

Tavaly a rászoruló embertársaink megsegítésére összesen 29 086 lej gyűlt össze, amelyet a Gyulafehérvári Caritas gondozásában lévő személyek ellátására fordítottak. Köszönik!

Gyulafehérvári Caritas, közlemény