Élménydús kiránduláson vettek részt zetelaki ifjak

0
1481

A zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola azon VI–VIII. osztályos diákjai, akik példás magatartással teljesítettek szolgálatot egyházközségükben, vagyis lelkiismeretesen ministráltak, szavaltak és felolvastak, 2023. október 5-én egy élményekkel teli jutalomkiránduláson vettek részt Karsai Angéla hitoktató és Kiss-Simonfi Erzsébet magyar szakos tanár szervezésében. Az alábbiakban az egyik szervező beszámolóját olvashatják.

Ez a kirándulás Csákvári Antalnak, az Egri Végvári Polgári Kör nagylelkű adományának, valamint a Zetelaki Polgármester Hivatal és Karsai Attila támogatásának köszönhetően valósult meg.

A tanulók Nagyszeben történelmi központjában megtekintették a római katolikus, evangélikus és ortodox templomokat, a Tanácstoronyból pedig megcsodálták a teljes várost.

Ezt követően a Fogarasi-havasok nyújtotta szépségekben gyönyörködtek. Végül részt vettek a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébániatemplomban tartott Mária-imalánc nyitó szentmiséjén. 

A gyerekek az imalánc témájával kapcsolatban a „Miért szeretlek, ó, Mária?” kérdésre az alábbi válaszokat fogalmazták meg:

„Azért, mert megszülted Jézust.”

„Anyaként segítesz és vigyázol rám.”

,,Megvédesz engem és családomat, szeretsz minket.”

„Mindig lehet rád számítani, ha baj van.”

„Jólelkű vagy, és alázatos. Feléd mindig fordulhatok, mert ott vagy mellettem.”

„Mindig segítesz és megvigasztalsz.”

„Köszönöm, Mária, hogy vagy nekem!”

MEGOSZTÁS