Közösségépítés, lelki felüdülés a természet csodáival

0
832

A kovásznai Szent István Római Katolikus Plébánia egynapos kirándulást szervezett szeptember 23-án Kőhalom és Alsórákos úticéllal. A résztvevők gyönyörködtek a természet csodáiban, megnézték a Szent Anna-templom különlegességeit, majd lelkileg feltöltődve, felejthetetlen élményekkel gazdagodva indulhattak haza.

Mátyás Károly plébános vezetésével 35 személy, idősek és fiatalok egyaránt, vidám hangulatban indultak útnak a ragyogó napsütésben Kőhalom felé, ahol Kovács István-László plébános fogadta a látogatókat és mutatta be a Szent Annáról elnevezett templomot. A templom különlegessége, hogy a főoltáron egy forgatható szoborcsoport látható: nagyböjti, Szent Ferenc-, Szent Anna- és Szűz Mária-szobrokkal. Az újonnan kihelyezett plébános bepillantást nyújtott a plébánia és a filiák mindennapjaiba, a gyülekezeti életbe, valamint beszélt a más felekezetűekkel való jó kapcsolataikról is.

Közös ima után a kovásznai kis csapat folytatta felfedező útját és „bevette” a kőhalmi várat. A közelmúltban felújított középkori vár számos látnivalójával és festői kilátásával varázsolta el a kirándulókat, akik telefonjaik segítségével igyekeztek megörökíteni a nem mindennapi látványt. Az ízletes ebéd után az alsórákosi természetvédelmi terület felfedezése következett. A Smaragd-tó, a kialudt vulkáni kráter, a bazaltoszlopok egyedi és különleges mivoltukkal ugyancsak elbűvölő látványt nyújtottak.

Miután hosszasan gyönyörködtek a természet eme csodáiban, fáradtan, de lelkileg feltöltődve, felejthetetlen élményekkel gazdagodva indulhattak haza a résztvevők. A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki Kovászna város önkormányzatának a közösségépítő program anyagi támogatásáért.

A szervezők

MEGOSZTÁS