Hangadók, avagy fiatalok a változásért

0
329
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Caritas ifjúsági mentorai számára fordulópontot jelentett a márciusi hónap. Ekkor járt le az Iránytű a munka világába, ugyanakkor elkezdődött a Fiatalok a változásért elnevezésű projekt. Előbbi a továbbtanulásban, pályaválasztásban és munkába állásban segítette a fiatalokat, utóbbi pedig olyan művészeti produkciók létrehozására fókuszál, amelyeket önmaguk és a világ jobb megismerésére nyitott fiatalok hoznak létre abból a célból, hogy kifejezésre juttassák véleményüket számukra fontos társadalmi témákról.

Az Iránytű a munka világába projekthez hasonlóan a Fiatalok a változásért is három erdélyi régióban valósul meg: a székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi és marosvásárhelyi térségekben.

A mentorok ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek az önismeretre, a személyes készségek fejlesztésére, különböző szakmák ismertetésére, a pályaválasztásra és az egyéni beszélgetésekre. De kiemelten fontosak számukra a csoportos foglalkozások, hiszen jól működő csapatok fognak majd véleményformáló előadásokat létrehozni.

Marosvásárhelyen az alkotógárda toborzása az Avram Iancu Technológiai Líceumban kezdődött. Bojoievschi Éva és Székely Áron mentorok itt tartottak ismerkedős és önismereti foglalkozásokat X. és XI. osztályos diákok számára szeptember folyamán. A játékos tevékenységek során a tanulók rajzok segítségével fogalmazták meg maguk és társaik számára mindazon művészeti formákat, amelyek iránt érdeklődnek. Kiderült, hogy az ének, zene, tánc, irodalom, színművészet és képzőművészet vonzza őket a leginkább. Hová fog vezetni érdeklődésük? Hogyan fognak együtt dolgozni a mentorokkal? Mi történik a többi régióban? Hamarosan jelentkezünk a részletekkel.

Orbán Júlia

Forrás: Gyulafehérvári Caritas