Elhunyt Csedő István szentszéki tanácsos, nyugalmazott plébános

0
4556

A gyulafehérvári főegyházmegye, a gyergyószentmiklósi főesperesi kerület, a testvére és a rokonság nevében tudatjuk, hogy Csedő István szentszéki tanácsos, nyugalmazott plébános életének 79., papságának 49. évében, szentségekkel megerősítve 2023. szeptember 19-én visszaadta lelkét Teremtőjének.

Isteni mesterét és egyházmegyéjét Szászrégenben és Sepsiszentgyörgyön segédlelkészként, majd mint plébános Katonában, Türben és Tekerőpatakon szolgálta. Életének utolsó éveit Gyergyószentmiklóson töltötte.

Papi jelmondata: Ne szeressünk szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal (1 Jn 3,18). Egész papi életét ez jellemezte.

,,…elég nehéz helyeken szolgáltam, szórványban is sokat voltam, ennek ellenére soha életemben nem bántam meg, hogy pap lettem, ha most lennék fiatal, ugyanezt a hivatást választanám”, mondta egy interjúban nyugdíjba vonulásakor.

Temetése 2023. szeptember 22-én, pénteken, délelőtt 11 órakor lesz a csíkszentgyörgyi háromtízesi ravatalozóból. Ezt megelőzően, szeptember 21-én a tekerőpataki plébániatemplomban 18 órától engesztelő szentmisét mutatnak be lelke üdvéért.

A feltámadt Üdvözítő legyen örök jutalma!

MEGOSZTÁS