Megkezdődött Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató előadás-sorozata

0
601
Fotók: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató hitoktatóknak, pedagógusoknak tart továbbképzőt szeptember 15–16. között, ezt megelőzően szeptember 14-én délután szülőknek tartott előadást Nagyváradon a motivációról a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, szeptember 15-én ugyanitt középiskolás lányoknak a szépről értekezik.

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja 2023. szeptember 15–16. között továbbképzőt szervez hitoktatóknak, pedagógusoknak a Nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palotában. A megrendezésre kerülő program keretében a résztvevők választ kapnak arra, hogyan tanítsanak, neveljenek úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot tudjanak átadni.

Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató feleségként, négy gyermeket nevelő édesanyaként, gyakorló pedagógusként és a szakterület elismert kutatójaként keresi a válaszokat erre a kérdésre. Előadás-sorozatát Kentenich József – a Schönstatt mozgalom alapító atyjának – pedagógiai rendszerére építi, amely profetikus, hiszen megelőzve korát olyan irányokat mutat, amelyet a modern neveléstudomány vagy az agykutatás ma messzemenően alátámaszt. Kentenich atya 58 évig dolgozott nevelőként. Eközben számtalan formában kutatta és összegezte, mit mond a kinyilatkoztatás, mit a tudományok és a szentek arról, hogy hogyan lehetséges valóban erős, Istennel szövetségben élő, lékekkel és jókedvűen szolgáló embert nevelni a ránk bízott gyermekekből, önmagunkból.

Forrás: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala