Megkeresztelkedett a kétszeres világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldo Nazário

0
673

Kedd különleges nap volt Ronaldo Luís Nazário da Lima, a brazil és világfutball-legenda, becenevén O Fenômeno (A Fenomén) számára, aki 46 éves korában jelentős lépést tett hitéletében azzal, hogy megkapta a keresztség szentségét.


A São Paulo nyugati részén, a Jardim Europa negyedben található São José (Szent József) plébánián tartott szertartás után Ronaldo Nazário, a brazil válogatott kétszeres világbajnoka a közösségi médiában osztotta meg élményeit, kiemelve a meghitt pillanat jelentőségét az életében:

„A mai egy nagyon különleges nap. Megkeresztelkedtem! A keresztény hit mindig is alapvető része volt az életemnek, már kiskorom óta, bár nem voltam megkeresztelve. A szentség által érzem magam igazán megújultnak Isten gyermekeként, egy új, tudatosabb és mélyebb módon” — írta a brazil sztár az Instagram-fiókján.
Üzenetében Ronaldo kifejezte elköteleződését, hogy a jó utat követi, szabad akaratából, Jézus támogató szeretetében.


Ronaldo köszönetet mondott Fábio de Melo és Dom Oswaldo papoknak. 2022 júniusában a katolikus hithez való növekvő közelségét azzal bizonyította, hogy teljesítette ígéretét, miszerint kerékpárral megteszi a Camino de Santiago zarándokutat. „A Camino alatt ezer dologra gondoltam, de hálás voltam sok mindenért, amit a Valladoliddal elértünk” — mondta a korábbi labdarúgó, aki egyben a Valladolid klubelnöki tisztségét is betölti.

Forrás: CNA/ACI Prensa

Fordította: Cziple Hanna-Gerda

Fotók: Ronaldo Instagram oldala

MEGOSZTÁS