Helyére került Szent László lovas szobra

0
603

Összeszerelték a nagyváradi várban a Szent László-szobrot, így immár a lovagkirály fogadja az oda betérőket. Böcskei László megyés püspök és Florin Birta nagyváradi polgármester kedden, augusztus 29-én megkoszorúzta a Deák Árpád szobrászművész által alkotott, immár a végleges helyén álló szobrot, az avatás időpontját egyelőre nem közölték. Az alábbiakban a városvezetés a nagyváradi püspökség közleményét olvashatják.

Miután a helyi tanács 425/2022.05.26. számú határozata alapján Nagyvárad önkormányzata, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a Műemlékvédelmi Alapítvány és a Nagyvárad és Térsége Turizmusát Előmozdító Egyesület megállapodott abban, hogy együttműködnek a Szent László-szobor a nagyváradi várban történő felállítása érdekében, 2023. augusztus 28-án a Ronde Bosse Art Kft. képviselői befejezték a szobor összeszerelési munkálatait, és felhelyezték azt a talapzatra.

Augusztus 29-én, kedden az önkormányzat és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség képviselői, Florin Birta, Nagyvárad polgármestere és Böcskei László, nagyváradi római katolikus püspök koszorút helyeztek el a szobornál Szent László emlékének tiszteletére. Ezzel az új emlékmű, amely Deák Árpád elismert művész alkotása, bekerült Nagyvárad turisztikai körforgásába.

A szobor megáldására a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség által szervezett szertartás keretében kerül sor egy később meghirdetett időpontban.

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik bármilyen formában támogatták ennek a projektnek a megvalósulását.

Képek és a közlemény forrása: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

MEGOSZTÁS