Ismét megrendezik a Calix Sacerdotum Kupát

0
448
Fotók: a temesváron megrendezett 15. Papi Futsal Európa-bajnokság

Jászvásáron (Iaşi) rendezik meg a romániai római katolikus és görögkatolikus papok országos labdarúgó-bajnokságát augusztus 29–31. között. Az immár hét éve megrendezett Calix Sacerdotum elnevezésű, futsal (fedettpályás) bajnokságon az ország római katolikus és görögkatolikus egyházmegyéiből érkező papok vesznek részt, akik örömmel szentelnek időt a sportnak és egyben a közösségnek is.

A bajnokságot első alkalommal 2016-ban Bukarestben rendezték meg. Az eseményt évente a Román Sportklub szervezi, amelyet a bukaresti érsekség részéről Claudiu Roznovszky koordinál. Idén a temesvári egyházmegyét nyolc lelkipásztor képviseli: Nikola Lauš (csapatkapitány), Daniel Dumitru, Sergiu Ursache, Novița Drăghia, Tiberiu Szabó, Barazsuly István SDS, Piry Radulov és Milan M. Sima.

Az idei bajnokságon részt vesz a jászvásári római katolikus egyházmegye, a bajnokság szervezője, a 2022-es kupa győztese, a temesvári római katolikus egyházmegye, a 15. Papi Fedettpályás Labdarúgó-Európa-bajnokság házigazdája (2023. február 13–17-ig, Temesvár, 230 résztvevő 16 országból), a nagyváradi görögkatolikus egyházmegye, a gyulafehárvári és fogarasi görögkatolikus főegyházmegye, a kolozsvári görögkatolikus egyházmegye, a máramarosi görögkatolikus egyházmegye és a lugosi görögkatolikus egyházmegye.

A szervezők által összeállított programban a mérkőzések mellett szerepelnek a papi közösséget erősítő mozzanatok, valamint Iosif Păuleț megyés püspökkel és Petru Sescu segédpüspökkel való találkozás. Emellett megtekintik Jászvásár jelentős lelki és turisztikai nevezetességeit is.

Az idei verseny részletes programja itt olvasható.

Forrás: A temesvári egyházmegye sajtóirodája