A gitártanuláson és még azon is túl

0
993

Újra életre keltették az egész Erdélyből érkező fiatalok a szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Házat a Psallite Gitártábor idején, augusztus 1-5. között: 16 szervező és 34 résztvevő töltötte együtt az 5 napot.

A tábor elnevezése ellenére itt korántsem csak a gitározásról volt szó. A Psallite Együttes, és így a fiatalokból (középiskolásokból, egyetemistákból) álló szervezőcsapat tagjaként hatalmas örömmel láttam, hogy a tábor öt napja alatt a résztvevőink nemcsak a gitártudásukban fejlődtek látványosan, hanem olyan barátságok alakultak ki közöttük, amelyek biztos elkísérik őket az elkövetkezendő időszakban.

Rengeteg játék, napi kihívások, kirándulás, tábortűz, kiscsoportos beszélgetések, műhelyfoglalkozások, szentségimádás és közös imák színesítették a napjainkat. A tábor egyik fénypontja pedig a Lehetőségek Estje volt, ahol őszintén rácsodálkoztunk, hogy mennyi tehetség rejlik ezekben a fiatalokban, hiszen saját szerzeményű verstől, daltól kezdve kórusművön át zongorázásig és közös gitározásig mindent hallhattunk!

A kikapcsolódás mellett nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy a lelki programok által a résztvevőinknek lehetősége legyen megtapasztalni Isten szerető közelségét, és megpróbáltuk megmutatni nekik azt a hozzáállást, amit mi a hitvallásunkként élünk meg a mindennapi szolgálatunkban is: a zene egy olyan nyelv, amelyen keresztül Istennel találkozhatunk.

Természetesen a gitároktatás kapta a legfontosabb szerepet. A résztvevők öt csoportban tanultak a hét folyamán, az oktatóik a szentmise dalai által tanítottak nekik új akkordokat, pengetéseket, technikákat. Így a táborzáró szentmise a közös ünneplés mellett arra is hivatott volt, hogy a résztvevőink megmutathassák egymásnak, szüleiknek, ismerőseiknek mindazt, amit a táborban tanultak.

Bátran mondhatom, hogy nemcsak nekünk, szervezőknek, hanem a résztvevőknek is különleges élmény volt ez a tábor, otthonra találtunk együtt, ahol nemcsak az összetartozás érzését kaptuk meg, hanem a motivációt is, hogy újra és újra kilépjünk a komfortzónánkból és tanuljunk, fejlődjünk. Dicsőség legyen ezért Istennek, és hála minden egyes résztvevőnknek, aki gazdagította, színesítette az idei Psallite Gitártábort!

Táborunk Magyarország kormánya és a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg, hálásan köszönjük!

Fotók: Csog István Csaba

Botár Márta