Megkeresni az igazi kincset

0
570

A berecki Szent Miklós-plébánia szervezésében tábort szerveztek a gyerekeknek, amelynek mintegy csúcspontja volt az idősek, nagyszülők vasárnapján tartott családi vasárnap.

Megkeresni az igazi kincset — így szólt a biztatás a vasárnapi szentmisén Bereckben. Ez volt az üzenete nemcsak a prédikációnak, hanem annak az eseménysorozatnak is, ami az elmúlt hét során zajlott a berecki Szent Miklós-plébánia szervezésében. Ugyanis a Berecki Tábor 2023-as kiadása vette kezdetét hétfőn, amely napokra lebontva „Értékes vagy”, „Szabad vagy”, „Istené vagy” témakörök köré épült. Vasárnap pedig a „Családé vagy” címszó alatt családi vasárnap megszervezésére került sor.

Olyan csapatot sikerült kialakítani pedagógusokból, szülőkből, amelyik napról napra sikeresen vezette, irányította a több mint 60 táborozó minden percét, felügyelte testi-lelki épségét. A szervezés nemcsak a tevékenységek megtervezését, irányítását foglalta magába, hanem gondoskodni kellett a táborozók napi ellátásáról is. Támogatók, szülők vállalták és valósították meg ezt az igényes feladatot.

A napi beszámolók alkalmával olvashattuk, a tevékenységeken készült fotókon láthattuk azt a boldogságot, önfeledtséget, ami a résztvevők arcáról sugárzott. Meggyőződéssel állítható, hogy a témákban megfogalmazott célkitűzések megvalósultak. És a szülők által írt bejegyzések mintegy visszajelzésként igazolták: jó volt ezeket a napokat így megszervezni, öröm volt a gyerekek örömét látni. Megnyugtató volt tudni, hogy a táborozók biztonságban, az online világtól távol tölthették az idejüket.

Az eseménysor a családi vasárnappal ért véget, amely a nagyszülők és idősek világnapjára is fókuszált. Egy tele nap volt a faluközösség számára. A miséről kivonulva részt vehettünk a templom szomszédságában emelt Petőfi – Bem emlékműnél a Petőfi 200 égisze alatt a művelődési központ által szervezett ünnepségen.

A július hónapban születettek köszöntése zárta a megemlékezést. És 13 órakor kezdődött a plébánia udvarán a nagyszerűen megszervezett és lebonyolított családi vasárnap, valamint a nagyszülők és idősek köszöntése.

Meghitt, barátságos környezetben a gyermekek köszöntő dala, emlékkép, virág és a szentatya üdvözlő sorai emelték az ünnepélyességet. A közös ebéd, a mindenkit — gyermeket, fiatalt és időst — megszólító és megmozgató szórakozás tette felejthetetlenné a napot.

Csak a köszönet és hála szavait közvetíthetjük mindazoknak, akik a berecki egyházközségért, a faluközösség megerősítéséért fáradoznak. Isten bőséges áldása kísérje életüket és munkásságukat!

Ferentzi László

Szemelvények a táborozók élménybeszámolóiból

  • Az egyik legizgalmasabb élményem a nyárról a berecki vallás tábor, ahol rengeteg élménnyel gazdagodtam, sok új játékot ismerhettem meg. Sok volt a móka és a nevetés. Hétfőn kicsit álmosan, de annál érdekesebben indult a nap, amelynek témája az értékek voltak. Ezzel kapcsolatosan különböző foglalkozásokon vettünk részt, amelyek célja tudatosítani magunkban, hogy mindannyian értékesek vagyunk. A nap második felében karkötőt és kulcstartót készíthettünk, ami mindenkinek nagyon tetszett… A harmadik nap végén táborzáró misén vettünk részt. Hálával és köszönettel tartozunk Istennek a lehetőségért, a pap bácsinak, aki helyet és alkalmat adott ennek az eseménynek, a tevékenységek vezetőinek, szüleinknek és mindenkinek, aki azon dolgozott, hogy jól érezhessük magunkat.
  • A tábor nagyon jó volt. Tetszettek a vidám játékok és a vidám közösség. Ebben a három napban mégis az tetszett a legjobban, amikor feladatokat kerestünk az erdőben… nagyon jól éreztem magam és szeretném, ha jövőben is lenne, többet: öt napot tartson.
  • A tábor szuperül tetszett, ez a három nap élményekben dús volt. Más-más dolgot tapasztaltam meg és hogy milyen jó együtt dolgozni, játszani, tanulni.
  • A második nap nagyon kalandos volt. Szekérrel utaztunk fel a rétre, ahol mókás játékokat játszottunk, fürödtünk, a patakban jártunk, vizes-szappanos gumiszőnyegen csúsztunk… Hálásan köszönjük mindenkinek a munkáját, a pap bácsinak a lehetőséget, a törődést. Remélem, hogy jövőben is részt vehetek.
  • Ez a három nap számomra felejthetetlen élmény volt. Nagyon jól éreztem magam, sokat játszottunk, sokat nevettünk, jó volt együtt lenni.
  • A három tábori nap után büszkén kijelentem, hogy jó Bereckben gyereknek lenni. Tele van a szívem hálával.
  • Hálával tartozunk a pap bácsinak, hogy ilyen szépen nevelget és segít nekünk Istent jobban megismerni…a szüleinknek is hálásak kell lennünk a sok finom ételért… és azoknak is, akik foglalkoztak velünk.
MEGOSZTÁS