Emlékezetes élményekkel gazdagodtak a szentmiklósi és borzsovai ministránsok

0
819

A csíkszentmiklósi és borzsovai gyerekeknek lehetőségük volt részt venni egy, az évi ministráns szolgálatukért György Mihály-Levente plébános által megszervezett kiránduláson. Az alkalmon ötvenegy ministráns és három plébános volt jelen.

Sok érdekes program volt szervezve erre az együtt töltött napra. A kirándulásunk első megállója Csíkszentdomokoson volt, a Márton Áron-múzeumnál, ahol betekintést nyerhettünk Márton Áron püspök életébe, nagyon sok érdekes dolgot megtudtunk róla, és példamutató történeteket hallottunk. Megtudtuk, hogy Márton Áron püspök hogyan esett halálosan szerelembe a jó Istenbe. Utunk folytatódott Gyergyószentmiklósra, ahol egy közös beszélgetés mellett elfogyasztottunk egy finom fagyit. Majd Ditróban meglátogattuk a Jézus Szent Szíve-templomot, amely Erdély egyik legnagyobb temploma, ott együtt imádkoztunk, és megfogalmaztuk kéréseinket a jó Istenhez.

Mindezek után az Erdő Háza múzeumot csodáltuk meg, ahol számtalan állat, madár hangját és kinézetét megismerhettük, időközben a környezetünkről tanulva jártuk körbe a múzeumot. A program mindenki számára érdekes volt, és nagyon jól éreztük magunkat. Szárhegy volt a következő megálló, ahol meglátogattuk a ferences kolostort. Ott megtartottuk a napunk hálaadó szentmiséjét, ahol lehetőségünk volt elvégezni a szentgyónást is. A ferences barát nagy szeretettel mesélt nekünk a kolostor és a ferencesek életéről, hogyan töltik a mindennapjaikat a jó Istenre figyelve. Az utolsó megállónk Borzonton a Dorka panzióba vezetett, ahol ebédeltünk, és ezután körbejárhattuk a panzió udvarát, megtekinthettük az ott lévő állatokat.

A hazafele út is végig nagyszerű hangulatban telt el. Nagyon hálásak vagyunk a pap bácsinak, hogy idén újra megszervezte nekünk ezt a kirándulást. Minden évben emlékezetes élményekkel gazdagodhatunk a kirándulás által, valamint közelebb kerülhetünk a jó Istenhez, és formálhatjuk a közösségünket.

Balogh Timea ministráns