Táncszínház és taizéi énekek a brassói gyerekek táborában

0
556

A brassó-belvárosi plébánia szervezésében hat felnőtt kíséretében 27 gyerek élménydús napokat töltött július 3–7. között a Hargita megyei Szelterszen, a Boldog Özséb Ifjúsági Házban a plébánia nyári táborán.

Hogy minek örülhettek ezekben a napokban? Mindennap szentmisén vettek részt, amelyet Miklós Szilárd brassói segédlelkész mutatott be, ugyanakkor szerda este a szentségimádás során a Szent Pál szeretethimnuszáról elmélkedtek a táborozók.

A gyerekek kézműves foglalkozásokon ügyeskedtek: bútorfestés, gyöngyfűzés és üvegfestés terén. Nihil sine Deo jelszóval Bábel tornya történetét alkalmazták, aktualizálták táncszínház keretében, szentírási részeket olvasva (pl. a 67. zsoltárt) és különböző táncműfajokat előadva (stilizált magyar néptánc, keringő, balett, modern tánc, break–dance).

Az énekórákon taizéi dalokat tanultak, amelyeket a szentmisék keretében kánonban, illetve szólamra énekeltek Grosu Valéria gitárkísérete segítségével. A kézműves foglalkozások alatt is fel-felcsendült egy-egy ilyen kis kánon vagy dallam (Magnificat anima mea, Dominum!), jelzi hogy a gyerekek megszerették ezt a műfajt.

Az idei táborban sikerült a tábortűz élményét is megtapasztalni, a gyerekek és a felnőttek egyaránt nagyon jól érezték magukat. Köszönet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásáért, és nagy köszönet a gyerekeknek, hogy szívvel-lélekkel kapcsolódtak be a tábor mindennapjaiba, eseményeibe, nagyon fegyelmezettek és szófogadóak voltak. Köszönet a szülőknek, hogy bizalommal elengedték gyermekeiket a táborba.

Köszönet a szelterszi Boldog Özséb Ifjúsági Háznak a táborhelyért. Köszönet Breaz Genoveva táncoktatónak, Kovács Ildikónak és Hajas Rolandnak a kézműves foglalkozásokért, Grosu Valériának a gitározásért, a szervezőkkel való közreműködésért. Köszönet a plébánia egész munkaközösségének, és plébánia vezetésének az anyagi támogatásért.

Török Orsolya szervező

MEGOSZTÁS