Sekrestyési lelkiség

0
2324

A csíksomlyói Jakab Antal Házban tartották a második főegyházmegyei sekrestyés találkozót július 17-én.

A találkozóan 33 plébániáról 40-en vettek részt, főesperesi kerületek szerint Gyergyóból heten, Alcsíkról heten, Felcsíkról tízen, Háromszékről ötön, az udvarhelyi kerületből haton, a maros-küküllői kerületből hárman és a szeben-fogarasiból ketten. A találkozón két előadás hangzott el, dr. Kondor Ágota mentálhigiénés szakember, egyetemi adjunktus Szolgálni szívvel, lélekkel, szeretettel címen, Bálint Emil főesperes-plébános pedig Sekrestyési lelkiség az egyházközség szolgálatában címen osztotta meg gondolatait.

A találkozó jó hangulatban telt, tapasztalatcserére és új ismeretek szerzésére volt lehetőség. A jelenlévőket meglátogatta dr. Kovács Gergely érsek, aki üdvözölte a résztvevőket és elmondta, mennyire értékeli a munkájukat. Arra kérte a jelenlevőket, hogy ötleteikkel és javaslataikkal segítsék a főegyházmegye munkáját ezen a területen.

A főpásztor megköszönte mind a sekrestyések, mind az előadók munkáját. A találkozó szentmisével zárult a kegytemplomban.

Mostantól évente fognak találkozni a gyulafehérvári főegyházmegye sekrestyései, a rendezvény megszervezésében felhasználják a résztvevők ötleteit és visszajelzéseit.

Opra István szervező

Fotó: gyulafehérvári érsekség

MEGOSZTÁS