Jézussal „léptek” a temesvári napközi gyermektáborban

0
477
Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

Napközi tábort szerveztek magyar nyelven a 0-V. osztályos tanulóknak, akik számára 9-13. óra között szerveztek programokat július 3. és 7. között a temesvár-józsefvárosi plébánián. A temesvári egyházmegye honlapján közölte Maskulik Réka tanuló élménybeszámolóját.

Az elemi osztályos tanulók számára szervezett napközi táborban segítő diákként vehettem részt. A tábor mottója: „Jézussal lépek”. Minden nap arról beszélgettünk, hogyan tudnánk Jézust követni. Arra jutottunk, hogy jócselekedettel és szép szóval tudnánk Jézust követni. Ezt meg is tettük. Kedden a Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári filiája idősotthonának gondozottjait látogattuk meg, és kis ajándékkal, egy képeslappal meg is leptük őket, majd minden jót kívántunk nekik. Az idősek nagyon örültek nekünk.

A táborban szentekről is tanultunk, beszélgettünk, mint például Szent Gellért püspök, Kalkuttai Szent Teréz anya, Szent György, Szent Tarziciusz, Xavéri Szent Ferenc. A gyermekeknek legfőképpen Szent György tetszett, hiszen egy különleges helyen mutathattam be, a temesvári székesegyházban. A püspökségre is ellátogattunk.

Minden nap volt kincskereső játék, ahol a nap szentjéről voltak kérdések, majd feladatok, amiket teljesíteni kellett ahhoz, hogy a gyermekek végül a plébánián lévő Szent Gellért kép alatt egy kis édességet, jutalmat találjanak.

Mindenki jól érezte magát. Köszönjük mindazok segítségét, akik e tábor ideje alatt sokat fáradoztak értünk. Köszönjük a finomságokat és a sok-sok felejthetetlen élményt.

Forrás: a temesvári egyházmegye honlapja/Maskulik Réka