Hogy a jövőben is legyen, ahol ketten vagy hárman összegyűljenek az Úr nevében!

Felújítás előtt a gyalui Szentháromság-templom

0
1078
A gyalui Szentháromság-templom (Fotók: képernyőmentés a videóból)

A szászfenesi Mindenszentek-plébánia nemrégiben videót tett közzé, amelyben Szőcs Csaba plébános ismerteti a gyalui filia templomfelújítási tervét.

A gyalui Szentháromság-templomhoz tartozó kis közösség nagy fába vágta a fejszéjét. Két év múlva a templom 120 éves lesz, és erre az alkalomra szeretnék felújítani az épületet. A kis közösség ez esetben valóban szó szerint értendő, hisz vasárnapról vasárnapra öten-hatan gyűlnek össze. „Többen betegek, idősek, nem tudnak jönni… Mi jövünk!” – fogalmaz a plébános.

Megkeresésünkre Szőcs Csaba elmondta, mivel a templom annyira nem régi, 1905-ben épült, ezért sem falkutatás, sem építkezési engedély nem szükséges az általános javításokhoz. Egyelőre azonban a templomkülsővel szükséges foglalkozni. „Jövő héten álványozzák a templomot, utána, 24-ével kezdődne a vakolás és a további fázisok. Idén a külső felújítás van tervben, ha ezen túlleszünk, gondolkodunk tovább.”

A plébános a szászfenesi anyaegyházközség híveit, a plébániához virtuálisan kapcsolódókat és minden jóakaratú testvért is arra kér, hogy támogassák a kezdeményezést, amivel tudják: imával, jó szóval, adománnyal. „Sokan követik plébániánk közvetítéseit az ország és a világ sok tájáról, sokan egyetértenek törekvéseinkkel. Itt az ideje, hogy ezt megmutassák adományok formájában is, hogy a jövőben is, Gyaluban is legyen, ahol ketten vagy hárman összegyűljenek az Úr nevében” – fogalmaz.

Adományokat az alábbi számlaszámra lehet utalni:
Megnevezés: PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ FLOREȘTI – FILIALA GILĂU
Számlaszám (IBAN): RO27RNCB0106026604380001
Swift: RNCBROBU
Számlavezető bank: BCR Sucursala Jud. Cluj

Halász Hunor (Szászfenesi Római Katolikus Plébánia) videója alapján Dénes Gabriella.