Szatmárhegyen táboroztak a kaplonyi szívgárdisták

0
1271
Fotó: Kind Csilla

A kaplonyi szívgárdisták idén is Szatmárhegyen tartották a nyári táborukat, melyről Zahari Bálint beszámolóját olvashatják.

Július 3-án 39 szívgárdista és a segítőik bőröndjeiket, lelkesedésüket és jókedvet egyaránt bepakolva a buszba elindultak Szatmárhegyre.

Az idei Szívgárda-tábort megelőzte egy a plébánián megszervezett „bejárós tábor”, melyen Assisi Szent Ferencről és a ferences lelkületről hallhattak a gyerekek. Ezt a vonalat követve az idei táborban próbáltunk egymásra minél jobban odafigyelni, testvérekként élni, melyhez illett a tábor himnusza is egy olasz ének. 

Puvák Antal fr. Marián példamutatásával és prédikációi által, valamint a kiscsoportos foglalkozások és a mesék révén a gyerekek megerősítést kaphattak, hogy az Isten szemében mindannyian értékesek vagyunk, és nem más emberek véleménye kell meghatározza az életünket, hanem Isten szeretete. A mindennapi szentmisékben és a csütörtök esti szentségimádásban a csoportok hálát adhattak és Isten elé vitték kéréseiket.

A lelki táplálék mellett a sok finom ételért is hálát adunk elsősorban a jó Istennek, majd a szakács néniknek, akik időt és energiát nem sajnálva a gyermekek kedvenceit készítették nap mint nap. Volt ott fánk, strudli, reggeli tejberizs, de a húst szeretők sem panaszkodhattak, rántott hús, spagetti és virsli is volt a heti menüben.

Az idei tábor különlegessége a „túra” volt. Marian atya vezetésével a táborozók elsétáltak az erdődi Károlyi-várhoz. Szerveztünk még számháborút, focit, ping-pongoztunk, tollasoztunk, vizes játékokat játszottunk és a táborozók kedvence, méta is volt minden este. Hála Istennek az időjárás kitartott és a viharok elkerültek minket.

Hálásak vagyunk a táborban szerzett élményekért, Magyarország Kormánya Egyházi és Nemzeti Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának a kapott anyagi támogatásért, a szülőknek, akik ránk bízták gyermekeiket és a résztvevőknek, akiknek nyitottságát nap mint nap megtapasztalhattuk.    

A gyerekek visszajelzései alapján még sokáig lesz igény a Szívgárda-tábor megszervezésére, és felvigyázókból sem lesz hiány.

Zahari Bálint