Új tartományi elöljárókat neveztek ki a segítőnővéreknél

0
714

A Segítő Nővérek Kongregációja nemzetközi vezetősége a Vasárnap korábbi felelős szerkesztőjét, a Verbum Kiadó munkatársát, Bereczki Silviát és rendtársát, Maria Schützöt nevezte ki tartományi elöljárónak a közép-európai tartományban – adta hírül az erdélyi közösség Facebook-oldala.

Az újonnan kinevezett nővérek három tanácsosukkal közösen 2023. szeptember 8-tól veszik át az új vezetőségi megbízást az elkövetkező három évre a tartomány négy országában (Németország, Ausztria, Magyarország és Románia), illetve a tartomány egészére vonatkozó ügyekben.

Az idén májusban megtartott tartományi találkozón közös megkülönböztetés alapján döntöttek a nővérek arról, hogy az új tartományi vezetőségben a tartományi elöljáró mellett legyen egy tartományi elöljáró-helyettes is. Ennek oka a tartomány összettsége azáltal, hogy nővérei négy különböző nyelvű és kultúrájú országban élnek, amelyek mindennapi dolgaikban is nagyban eltérnek egymástól. A tanácsban levő nővérek a tartomány különböző országaiban élnek.

Kép és szöveg: Segítőnővérek Erdély