Csíkszeredai kórháznapok

0
743

Hetedszer szervezik meg a csíkszeredai kórháznapokat, ahol előadások, műhelymunkák, beszélgetések várják az érdeklődőket. E napok idei kiadása keretében dr. Kovács Gergely érsek július 1-jén déli 12 órától szentmisét mutat be a csíkszeredai Szent Ágoston-plébániatemplomban, majd ellátogat a Megyei Sürgősségi Kórházba.

A csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Hargita Megye Tanácsának alárendelt intézmény, a kórház menedzsere, dr. Kornád Judit a korábbi évek rendezvényeinek margójára elmondta, az érdeklődő orvosokat, asszisztenseket várják, szakmai kitekintést szeretnének nekik adni, hiszen az előadók nemcsak a kórház orvosai, nemcsak Erdélyből érkeznek, hanem Magyarországról, volt angliai szakember is a meghívottak közt. ,,Kórházunk dinamikusan fejlődő intézmény, bővülő szolgáltatásokkal, fejlődő, modern eszközparkkal, fiatal orvosokkal. Van olyan osztályunk, ahonnan 30 év múlva megy majd nyugdíjba az első orvos. A kórháznapok ezért is fontos, hogy ezeknek a fiatal orvosoknak biztosítsuk a találkozás lehetőségét, kapcsolatba hozzuk őket az egyetemi központok professzoraival, más kórházak tapasztalt szakembereivel, nemcsak a saját szakterületükről, hanem rálátást engedve más specialitások újdonságaira is,” mondta 2021-ben a rendezvényről a kórház menedzsere.

A VII. Csíkszeredai Kórháznapok keretében dr. Kovács Gergely érsek július 1-jén déli 12 órától szentmisét mutat be a csíkszeredai Szent Ágoston-plébániatemplomban az egészségügyben dolgozókért, betegekért és családtagjaikért.

A szentmise után kötetlen beszélgetés lesz a főpásztorral, aki ezt követően ellátogat a Megyei Sürgősségi Kórházba.

A csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a csíkszeredai kórházlelkészség mindenkit szeretettel vár erre az alkalomra, és így biztat: ,,Tartson velünk! Imádkozzunk együtt!”

Forrás: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, Csíkszeredai Kórházlelkészség