Évadot zárt a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-kórus

0
476

Vasárnap tartották meg a kézdivásárhelyi Boldog Özséb római katolikus templom felnőtt- és gyermekkórusának hagyományos évadzáróját.

A 10 órakor kezdődő szentmisén hálát adtak Istennek, és Kovács Péter plébános a kórus élő és elhunyt tagjaiért ajánlotta fel a liturgiát, valamint a prédikációban is kitért a tagok közösségért tett szolgálatára. A zenei hozzájárulást a gyermekkórus látta el, majd a szentmisét követően közösen vonultak a katolikus temetőbe, ahol a felnőttkórus Gergely Gábor kántor vezényletével Bárdos Lajos Jesu dulcis memoria és Pikéthy Tibor Édes Jézus, neked élek, édes Jézus, neked halok című kórusműveit énekelte el, Kovács Péter plébános pedig megáldotta az elhunyt kórustagok emlékére állíttatott keresztet.

Az emlékjel állításának ötlete az énekkar részéről jött, a keresztet a gelencei Lukács ikrek, Mihály csernátoni kántor és Attila készítették el. A kereszten kilenc elhunyt kórustag neve, valamint születési és elhalálozási éve olvasható. Délután az énekkar tagjai együttléten vettek részt a gorgáni Boldog Özséb Szabadidős Központban.

Szöveg: Iochom István/Háromszék

Fotó: Boldog Özséb-kórus