Ünnepelt a Máltai Szeretetszolgálat Nagyenyeden

0
426
Fotó: Lőrincz Zoltán

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat nagyenyedi kirendeltsége megalakulásának 30. évfordulóját, és ezzel egy időben a székház kibővítését, rehabilitációját, újra működésképessé tételét ünnepelték május 20-án Enyeden. A szociális központ keretében itt működik mostantól a szociális étkezde, és ez lesz a házi gondozás székhelye is. Mindkét programot az idős, rászoruló embereknek szánják. A munkálatokat a helyi hatóságokkal, a nagyenyedi városházával együttműködve végezték el, amely e projekt révén egy idősek nappali központját hozta létre a város számára.

A program május 20-án, szombaton a Máltai Szeretetszolgálat székházában házavatással kezdődött. Megáldották a kibővített székházat és az új szociális központot. Az ünnepség délben a Szent Erzsébet-templomban szentmisével folytatódott. Azt követően ünnepi gála következett a nagyenyedi Bethlen kollégium dísztermében, amit agapé követett a kollégium Apáczai Csere János termében.

Az elért eredményekről csak szuperlatívuszban lehet beszélni, példa lehet minden olyan közösség számára, amely ezen a téren szeretne valamit elérni. Harminc év kemény csapatmunka – olvasható a Máltai Szeretetszolgálat temesvári kirendeltségének Facebook-oldalán. A testvérszervezet egésze elismerését fejezi ki az enyedi máltai kirendeltség munkatársainak és különösen is a kirendeltség vezetőjének, az örökifjú, lendületes és nagy szívvel rendelkező Fari Palkó Ilonának!

Fotók: Lőrincz Zoltán; Máltai Szeretetszolgálat temesvári fiókszervezetének Facebook-oldala